about me

Nicky Brouwer

Hoi! Ik ben Nicky. Ik ben geboren in Heeten, een klein boerendorp in Overijssel. Als jong meisje ben ik altijd al veel met sport bezig geweest, volleybal was de sport waar je mij s’nachts wakker voor kon maken. Als fanatiek sporter ging ik natuurlijk naar de Academie Lichamelijke Opvoeding want ik wou graag gymdocent worden. Vier jaar later, na een buitenlandse stage in Indonesie, was mijn diploma in de pocket en werd ik gymjuf op een basisschool. Ik vind kleine kinderen leuk en de chaos die ze soms veroorzaken heerlijk, maar na een tijdje begon het toch te jeuken: ik miste uitdaging en afwisseling. Ik gooide (deels) het roer om en deed de master sport- en beweeginnovatie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. 

Tijdens deze master heb ik mezelf beter leren kennen. Ik heb mijn tomeloze energie en enthousiasme beter leren focussen en heb inzicht gekregen in het het opzetten van innovaties, iets wat me nog steeds ontzettend vaak van pas komt.

In 2020 kreeg ik het idee om op reis te gaan naar Nepal en Nieuw Zeeland, maar toen kwam COVID… Wat betekende; weg reisplannen en nog maar een jaar in Nederland blijven…. Wel had het idee van een hoge berg beklimmen zich in mijn hoofd genesteld, als dit niet in Nepal kan dan maar in de Alpen. In de zomer van 2020 heb ik een alpinisme cursus gevolgd (hoe beweeg je in terrein met sneeuw en ijs) en mijn eerste 3500+ berg beklommen. Een van de andere ideeën die ik had was het volgen van een yoga teacher training in Nepal. Ik dacht, als ik deze dan niet in Nepal kan gaan doen kan het wel in Nederland. Zo ben ik in september 2020 begonnen met een 200 uurs yoga teacher training bij yogastudio Glow in Haarlem.

Het berg beklim virus had mij te pakken gekregen dus in de herfstvakantie pakte ik weer de auto richting de Alpen. Deze keer stond de Wildspitze op het programma, helaas moesten we een dag voor de geplande beklimmen terug naar Nederland omdat het reisadvies van Oostenrijk oranje was geworden vanwege COVID. Balen, balen, balen! Wel werd me een ding duidelijk, dat ik echt meer in de bergen wil zijn! Het idee om mijn berg- en wandelgids kwalificatie te gaan halen kwam als maar vaker langs in mijn hoofd. Een paar jaar later is het dan eindelijk zo ver, met mijn bergwandelgids certificatie in de pocket ben ik mijn eigen reizen gaan organiseren. 

Nicky als bergwandelgids

Ga je met mij op reis, dan schrijf je je in voor één groot avontuur met een jonge, enthousiaste bergwandelgids. In de bergen ervaar ik elke keer weer hoe machtig en mooi en de natuur is. ‘Wat een rust, wat een opwinding, ik leef!’. Elke ochtend spring ik met plezier uit bed om dit geweldige gevoel te mogen delen met anderen. 

Naast dat ik helemaal gek ben op de bergen, heb ik een passie voor fotografie. Tijdens de hikes vind je me regelmatig – gewapend met camera – in de bosjes, op de grond of achter een rots. Alles voor die authentieke, avontuurlijke foto! Meteen een leuke herinnering voor jou als deelnemer. Met een sprankeling in mijn ogen, energie voor 10 en een brok positiviteit, sta ik te trappelen om jou mee op avontuur te mogen nemen!

Wist je dat Nicky…

  • Gecertificeerd yogadocent is? Nadat ze over haar ‘yoga-

weerstand’ heen was, volgde ze de yoga teacher training in Haarlem én Nepal. Met haar nuchtere karakter weet ze zelfs yoga-twijfelaars te laten genieten van yoga en klankschalensessies.  

  • Sinds september 2022 in het mooie Innsbruck woont. 
  • Ontzettend veel inspiratie opdoet in de bergen. Oh, en als ze een idee in haar hoofd heeft, wil ze het ook direct uitvoeren. Hoezo enthousiast😉 
  • Fan is van cold water exposure? Tijdens een hike springt ze gerust een bergmeertje in. 
  • In haar vrije tijd gletsjers beklimt of gaat trailrunnen. Geen sport is voor haar te extreem.  

De volgende op haar bucketlist? Paragliden. 

Yoga met Nicky 

Daar waar Nicky overdag – en in de bergen – energie voor 10 heeft, is ze tijdens de yoga-sessies de rust zelf. Dit laat toch wel perfect zien wat yoga met je kan doen. Het brengt je lichaam én hoofd tot rust. 

Onder begeleiding van Nicky’s rustige stem, volg je een serie aan stretchoefeningen. Dit, in combinatie met je ademhaling, is de ideale manier om te ontspannen na een dag vol fysieke inspanning. Het gaat er bij de yogasessies niet om hoe ‘diep’ je in een pose komt, maar dat je luistert naar je eigen lichaam. Je doet alleen dat wat voor jou prettig aanvoelt. Al snel merk je dat de buitenwereld om je heen verdwijnt en je meer in het hier-en-nu bent.  

Dare to live the life you have dreamed for yourself. Go forward and make your dreams come true.

Ralph Waldo Emersobn