about me

Nicky Brouwer

Hoi! Ik ben Nicky. Ik ben geboren in Heeten, een klein boerendorp in Overijssel. Als jong meisje ben ik altijd al veel met sport bezig geweest, volleybal was de sport waar je mij s’nachts wakker voor kon maken. Als fanatiek sporter ging ik natuurlijk naar de Academie Lichamelijke Opvoeding want ik wou graag gymdocent worden. Vier jaar later, na een buitenlandse stage in Indonesie, was mijn diploma in de pocket en werd ik gymjuf op een basisschool. Ik vind kleine kinderen leuk en de chaos die ze soms veroorzaken heerlijk, maar na een tijdje begon het toch te jeuken: ik miste uitdaging en afwisseling. Ik gooide (deels) het roer om en deed de master sport- en beweeginnovatie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tijdens deze master heb ik mezelf beter leren kennen. Ik heb mijn tomeloze energie en enthousiasme beter leren focussen en heb inzicht gekregen in het het opzetten van innovaties, iets wat me nog steeds ontzettend vaak van pas komt.

In 2020 kreeg ik het idee om op reis te gaan naar Nepal en Nieuw Zeeland, maar toen kwam COVID… Wat betekende; weg reisplannen en nog maar een jaar in Nederland blijven…. Wel had het idee van een hoge berg beklimmen zich in mijn hoofd genesteld, als dit niet in Nepal kan dan maar in de Alpen. In de zomer van 2020 heb ik een alpinisme cursus gevolgd (hoe beweeg je in terrein met sneeuw en ijs) en mijn eerste 3500+ berg beklommen. Een van de andere ideeën die ik had was het volgen van een yoga teacher training in Nepal. Ik dacht, als ik deze dan niet in Nepal kan gaan doen kan het wel in Nederland. Zo ben ik in september 2020 begonnen met een 200 uurs yoga teacher training bij yogastudio Glow in Haarlem.

Het berg beklim virus had mij te pakken gekregen dus in de herfstvakantie pakte ik weer de auto richting de Alpen. Deze keer stond de Wildspitze op het programma, helaas moesten we een dag voor de geplande beklimmen terug naar Nederland omdat het reisadvies van Oostenrijk oranje was geworden vanwege COVID. Balen, balen, balen! Wel werd me een ding duidelijk, dat ik echt meer in de bergen wil zijn! Het idee om mijn berg- en wandelgids kwalificatie te gaan halen kwam als maar vaker langs in mijn hoofd.

In de winter van 2020/2021 heb ik het nodige uitzoek werk gedaan. Wat voor ervaring moet ik op doen om mijn berg- en wandelgids diploma te halen en via welke trajecten is dit allemaal mogelijk? Oostenrijk is altijd al mijn favoriete bergland geweest dus ik heb ervoor gekozen om de lokale Oostenrijkse bergwandelgids opleiding te gaan doen! Ook kwam ik in deze periode op een naam, namelijk ‘relaxed de berg op’. Relaxed verwijst hierin naar de mogelijke toevoeging van yoga, maar ook naar het gevoel wat ik mensen wil geven als ik met ze onderweg ben. 

Dare to live the life you have dreamed for yourself. Go forward and make your dreams come true.

Ralph Waldo Emersobn