about me

Nicky Brouwer

Hoi! Ik ben Nicky. Ik ben geboren in Heeten, een klein boerendorp in Overijssel. Als jong meisje ben ik altijd al veel met sport bezig geweest, volleybal was de sport waar je mij s’nachts wakker voor kon maken. Als fanatiek sporter ging ik natuurlijk naar de Academie Lichamelijke Opvoeding want ik wou graag gymdocent worden. Vier jaar later, na een buitenlandse stage in Indonesie, was mijn diploma in de pocket en werd ik gymjuf op een basisschool. Ik vind kleine kinderen leuk en de chaos die ze soms veroorzaken heerlijk, maar na een tijdje begon het toch te jeuken: ik miste uitdaging en afwisseling. Ik gooide (deels) het roer om en deed de master sport- en beweeginnovatie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tijdens deze master heb ik mezelf beter leren kennen. Ik heb mijn tomeloze energie en enthousiasme beter leren focussen en heb inzicht gekregen in het het opzetten van innovaties, iets wat me nog steeds ontzettend vaak van pas komt.

In 2020 kreeg ik het idee om op reis te gaan naar Nepal en Nieuw Zeeland, maar toen kwam COVID… Wat betekende; weg reisplannen en nog maar een jaar in Nederland blijven…. Wel had het idee van een hoge berg beklimmen zich in mijn hoofd genesteld, als dit niet in Nepal kan dan maar in de Alpen. In de zomer van 2020 heb ik een alpinisme cursus gevolgd (hoe beweeg je in terrein met sneeuw en ijs) en mijn eerste 3500+ berg beklommen. Een van de andere ideeën die ik had was het volgen van een yoga teacher training in Nepal. Ik dacht, als ik deze dan niet in Nepal kan gaan doen kan het wel in Nederland. Zo ben ik in september 2020 begonnen met een 200 uurs yoga teacher training bij yogastudio Glow in Haarlem.

Het berg beklim virus had mij te pakken gekregen dus in de herfstvakantie pakte ik weer de auto richting de Alpen. Deze keer stond de Wildspitze op het programma, helaas moesten we een dag voor de geplande beklimmen terug naar Nederland omdat het reisadvies van Oostenrijk oranje was geworden vanwege COVID. Balen, balen, balen! Wel werd me een ding duidelijk, dat ik echt meer in de bergen wil zijn! Het idee om mijn berg- en wandelgids kwalificatie te gaan halen kwam als maar vaker langs in mijn hoofd.

In de winter van 2020/2021 heb ik het nodige uitzoek werk gedaan. Wat voor ervaring moet ik op doen om mijn berg- en wandelgids diploma te halen en via welke trajecten is dit allemaal mogelijk? Ik kwam uit bij het traject in de UK. Dit is een modulair traject wat past bij mijn drang naar vrijheid. Het staat namelijk niet vast wanneer je welke module moet volgen. Ook kwam ik in deze periode op een naam, namelijk ‘relaxed de berg op’. Relaxed verwijst hierin naar de mogelijke toevoeging van yoga, maar ook naar het gevoel wat ik mensen wil geven als ik met ze onderweg ben. Ook is deze naam een reminder voor mezelf, ik kan me ontzettend laten meeslepen in mijn ideeen en stel graag optimistische doelen voor mezelf. Maar hier kan ik soms wel is wat in doordraven, ik mag daarin echt liever voor mezelf zijn! 😉 

 

Dare to live the life you have dreamed for yourself. Go forward and make your dreams come true.

Ralph Waldo Emersobn

Op het moment dat ik (onder andere via social media) begon uit te spreken dat ik ambities heb om berg- en wandelgids te worden kreeg ik een aantal mooie kansen om dit uit te kunnen proberen. Dit is wat ik ga doen in de periode van juli t/m oktober. Ook heb ik in deze periode meer like minded mensen ontmoet die mij hebben laten inzien dat je echt zelf regie kan pakken over je eigen leven en dat mijn dromen niet ‘gek’ of ‘te avontuurlijk’ zijn. Durf uit de maatschappelijke verwachting te stappen en ga bezig met dingen die je ‘soul on fire’ zetten, dat is de boodschap die ik mee kreeg! Dit zette een denk proces op gang, wat zet mijn soul nu echt ‘on fire’? Dat is iets met reizen, ruwe natuur, uitdagingen, vrijheid, waardevolle ontmoetingen & verbindingen en zelfontplooiing. Buiten de kaders denken en doen wat mij echt gelukkig maakt en daarmee loslaten dat ik binnen een half jaar weer aan het werk ‘moet’. Om deze reden heb ik voor nu de planning van mijn opleiding tot berg- en wandelgids even losgelaten en mijn huis en baan opgezegd. Want ik geloof erin dat als ik vanuit een compleet vrije situatie ga leven, beleven en ervaren, dat ik dan uit ga komen bij wat ik echt wil!