Dag juf Nicky

De afgelopen drie jaar heb ik met heel veel plezier op basisschool de Cirkel gewerkt. Op deze basisschool gaf ik gymles aan de kinderen in groep 1 t/m 8. Tijdens de gymlessen stonden klimmen en klauteren regelmatig op het programma en wisten de kinderen maar al te goed dat hun juf gek is op de bergen! Toen ik een paar weken geleden tegen de kinderen vertelde dat ik na de zomervakantie niet meer terug zou komen als gymjuf kreeg ik van een meisje een prachtige reactie. Ze zei; ‘juf, ik ga je heel erg missen, maar als het je droom is dan moet je dat doen want je verdiend het omdat je ons zoveel leuke gymlessen hebt gegeven’. Geloof me, dat gaf me een brok in mijn keel! In dit blogbericht vertel ik meer over mijn prachtige, laatste week op school. 

En dan is het ineens maandag en is mijn laatste week aangebroken. Op maandag geef ik les aan de kleuters, één van mijn favoriete dagen. Die heerlijke mini-mensjes die zo puur zijn in hun reactie en ook puur kunnen genieten van kleine dingen. Mijn moeder is gek op kinderen en wou al heel lang een dagje meelopen. Op de valreep lukte dat nog en wat een leuke dag! Ik heb de mooiste tekeningen, liefste knuffels en zo hier en daar een traantje gezien. Met als kers op de taart een serenade van alle vijf de kleutergroepen! Ze hadden een liedje ingestudeerd en zongen dat samen op het schoolplein. Na het prachtige liedje kreeg ik een shirt met de namen van alle kleuters.

Heel veel cadeau’s en lieve reacties
Op dinsdag geef ik les aan de groepen 3, 4, 5 en 7. Ook hier werd ik verrast met de mooiste dingen. Een greep uit de kado’s; een kalender, een opvouwbare tas èn een sneldrogende handdoek, allemaal met natuurlijk de namen van de kinderen. Zo leuk hoe de kinderen (en juffen/meesters) echt hadden nagedacht over iets, waar ik ook iets aan zou hebben in de bergen. Naast prachtige cadeaus heb ik ook een paar heerlijke reacties gekregen op mijn reis. ‘Juf, als je levend terug komt krijg je 5 euro. Maar dan mag je pas terug komen als ik jarig ben geweest, want anders heb ik geen 5 euro’. Of deze; ‘maar juf, als je geen huis meer hebt, dan mag je wel bij mij op mijn kamer slapen. Moet je wel zelf een luchtbed meenemen’. Hahaha

Het ‘leuke’ van afscheid nemen is, dat je ineens heel vaak hoort hoe erg mensen (en kinderen) je waarderen.

Bunkertrefbal

Woensdag stond Bunkertrefbal op het programma. Zowel ik als mijn collega’s hebben actief mee gedaan. En ja, dan wil ik ook gewoon winnen! Haha! De laatste les is afgesloten met een potje waarin de kinderen het opnamen tegen drie leerkrachten. En ja, de juffen en meesters hebben nog gewonnen ook! Ook door deze kinderen ben ik in het zonnetje gezet. Twee prachtige liedjes die opgenomen zijn, zodat ik ze overal ter wereld kan terug kijken en een in elkaar geknutselde tas met allemaal geknutselde items die ik echt niet kan vergeten. Er was zelfs een heus tijdschrift voor me gemaakt. 

En dan is het ineens donderdag, mijn allerlaatste dag…. Dat is gek zeg! De dag begon met de finale van ‘de masked teacher’. De afgelopen weken hebben de kinderen elke week nieuwe filmpjes bekeken van juffen die verkleed waren en een liedje zongen. En je raad het al, ik zat ook in een van de pakken. Donderdag was de live finale en die ik heb gewonnen! Hoe ik dat voor elkaar heb gekregen weet ik niet, aangezien ik er, vakkundig, voor heb gezorgd dat mijn prachtige zangstem (not!) bijna niet te horen was. Maar leuk was het wel! Stond ik daar voor alle kinderen die ik drie jaar lang heb lesgegeven, toch wel een kippenvel momentje hoor! 

De rest van de donderdag stond ik in de gymzaal die omgebouwd was tot speelparadijs om te vieren dat de kinderen bijna vakantie hebben. Op deze dag heb ik nog een paar hele lieve knuffels gekregen en enkele hele verdrietige kinderen bij me gehad. Wat ik me toen vooral besefte, is wat ik voor de kinderen heb betekend. En wat de kinderen ook zeker voor mij hebben betekend. We hebben elkaar zoveel mogen leren, waarvoor ik heel dankbaar ben!  

F288C697-8C9D-4A7C-8324-1ED3682CD1BC

Toen alle kinderen waren vertrokken, bleef er nog een groep over waar ik afscheid van moest nemen; mijn lieve collega’s. Jullie kennen de Cirkel natuurlijk niet, maar de Cirkel heeft echt een speciaal team. Een warm team waarbinnen een ontzettend fijne en gemoedelijke sfeer heerst. Binnen dit team kon ik echt mezelf zijn en voelde mij gewaardeerd door alle leerkrachten. Er werd een prachtig en soms ook hilarisch lied voor me gezongen, met mijzelf als onderwerp en ik kreeg een mand vol met ‘hoe-overleef-ik-mijn-vakantie’ spullen. Iedere collega had iets in de mand gedaan en daar een lief kaartje bij geschreven. Toen een collega ook nog aanbood me thuis te brengen, dacht ik helemaal; wat een toppers zijn dit en ga ik ze echt verlaten?! Eenmaal thuis heb ik heerlijk op de bank alles bekeken en de lieve woorden gelezen. Ik sta nog steeds versteld van de lieve berichtjes, kaartjes en weloverwogen cadeaus, er was echt goed over nagedacht. Dat mensen zo veel moeite doen voor mij, dat doet me echt goed. Ik werd echt onwijs gewaardeerd op de Cirkel en kan met een fijn gevoel terug kijken op mijn tijd daar!

Celebrate endings, for they precede new beginnings

Jonathan Huie

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *