Nicky Brouwer

Nicky Brouwer

Realize deeply that the present moment is all you ever have!
Inhoud van deze post

Eerste week the Balkan trail

Bovenstaand een fragment van een kort filmpje over de Balkan trail en mijn eerste week als begeleider! Onder aan de post vind je de hele video! Tijdens het schrijven van dit blog, heb ik de eerste week achter de rug en zit ik met mijn IPad aan het meer van Plav. Eerst even kort over de Balkan trail. De Balkan trail is een 5-daagse wandeltocht die ik deze zomer begeleid. De tocht start in Albanië en loopt via Kosovo naar Montenegro. Het is een pittige tocht met veel hoogtemeters. Veel deelnemers zijn nog niet zo ervaren in de bergen. De gezellige groep bestaat uit 30-40 deelnemers en naast de tocht is er s’ avonds ruimte voor gezelligheid tijdens een knapperend kampvuurtje. Al met al een mooie kans om te ervaren wat ik ervan vind om met een grote groep wandelaars op pad te zijn.

Onderweg naar Montenegro

Ik ben op zaterdag 10 juli vertrokken vanuit Nederland naar Brussel om daar het vliegtuig te pakken naar Wenen. Vanuit Wenen ben ik doorgevlogen naar Podgorica in Montenegro. Wat een geweldig gevoel! Eindelijk in het vliegtuig, eindelijk de start van mijn nieuwe avontuur! Jammer genoeg vertrok mijn vliegtuig vanuit Brussel te laat, waardoor ik mijn overstap in Wenen niet haalde en heb ik een nachtje doorgebracht in een airporthotel vlakbij de luchthaven van Wenen. Al met al geen straf, want het was een heerlijk bed en het ontbijt smaakte ook erg goed. Bovendien kon niks mijn humeur verpesten aangezien ik eindelijk weer richting de bergen zou gaan. 

It's time to write a new story!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zondag kwam ik aan in Podgorica, tegelijk met de deelnemers van de Balkan trail. Toen iedereen in de bus zat, heb ik mijn eerste openingspraatje mogen doen. Geloof me, een bus vol met mensen geeft toch wel het gevoel van een schoolreisje, haha! Vier à vijf uur laten kwamen we aan in Plav. Hier begint ons trail. Ikzelf ben naar het volgende kamp in Vusanje gereden omdat ik ga starten met een andere groep. Aangekomen in Vusanje was het inmiddels 22.00 uur en heb ik gauw mijn tent opgezet in het donker. Het bord eten wat ik kreeg, heeft me ontzettend goed gesmaakt. Die avond vroeg gaan slapen want de volgende dag is de startdag van de Balkan trail! 

De juiste beslissing

Tijdens de eerste week heb ik al verschillende dingen meegemaakt.  Mensen die verkeerd liepen, het behandelen van blaren en het ondersteunen van mensen die er compleet doorheen zaten. Maar ook heerlijke avonden waarin ik sterren kijk, fijne gesprekken bij het kampvuur heb en ontzettend veel plezier maak met mijn nieuwe collega’s. Dat dit mijn leven is voor de komende tijd, daar wordt ik blij van! Het is me tijdens deze week nog duidelijker geworden wat voor een magische plek de bergen zijn en hoeveel dat voor me betekent. Het gaat bijna automatisch dat ik veel meer kan genieten van het hier en nu, dat ik me ontzettend optimistisch voel en het waardeer dat ik deze stap heb gezet mijn gevoel achterna te gaan. Ik doe op dit moment wat ik echt leuk vind. Ik ben ontzettend benieuwd wat de komende tijd gaat brengen, maar ik kan je een ding alvast vertellen; op dit moment zit ik hier goed, echt goed! 

 

 

9517CF72-ED45-4F1C-87EF-8660E0215ED8
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Video week 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *