Ik vertrek! Waarom weg? En wat zijn mijn plannen?

Tijdens mijn jaren als juf in het onderwijs, greep ik de vakanties met beide handen aan om het avontuur op te zoeken! Ik ben gaan surfen in Marokko, backpacken door Mexico en heb zelfs even gewoond in Indonesië. Maar de laatste jaren ligt mijn focus op de bergen. Ik voel me in de bergen meer ‘alive’. De rust, de indrukwekkende natuur maar ook de sportieve activiteiten maken de bergen voor mij het ‘summum’! Hiken, glettersteigen, alpineren, ik wil het allemaal doen. Ook wil ik graag leren rotsklimmen. Hoe zou het nu toch zijn als ik tochten kan organiseren in de bergen? Wat als ik van de bergen mijn werkplek kan maken? En hoe gaaf is het als ik het hiken kan combineren met yoga? Ik krijg er energie van om andere mensen te inspireren en dat wil ik graag doen in de hoge bergmassieven die de wereld rijk is. 

Nicky Brouwer

Nicky Brouwer

Realize deeply that the present moment is all you ever have!

Zo gezegd, zo gedaan. Of naja, zo makkelijk ging het natuurlijk niet… Ik besluit mijn baan als gymjuf op te zeggen (op de leukste school waar ik tot nog toe kon werken) en ook mijn prachtige appartement in Haarlem zeg ik op. Ik realiseer me dat als ik dit doorzet, ik mijn vrienden en familie de komende tijd minder zie. Gelukkig steunt iedereen mij en weet ik dat iedereen er gewoon is wanneer ik weer terug kom. Wat een fijn gevoel! Tijdens het afsluiten van mijn periode in Haarlem, werd ik benaderd om een aantal wandeltochten te begeleiden in het buitenland. Wauw! Voor mij de uitgelezen kans om te testen of dit echt is wat ik wil. Grote tochten met 40 deelnemers, kleinere tochten met 8 deelnemers en het geven van yogalessen tijdens de tochten. Het blijkt een rijk pallet dat me aan tochten te wachten staat, maar ideaal om de komende tijd te kunnen gaan zien, voelen en ervaren wat de bergen met mij doen en of het mijn soul on fire zet! Ik vermoed zelf van wel, maar ben erg blij voor deze unieke kans!

Mijn planning

Balkan Trail

10 juli t/m 8 augustus begeleid ik de Balkan trail in Kosovo, Montenegro en Albanië

Slovenië

16 augustus t/m 2 september ga loop ik een stuk van de tocht van Tom van Iwalkaroundtheworld

Italië

18 t/m 26 september begeleid ik een huttentocht in Italië voor Dutch Outdoors

Marokko

16 t/m 24 oktober begeleid ik een hike naar de top van de Toubkal en een hike in de Sahara van Marokko samen met Mountainskills.be

Nepal

29 oktober t/m 13 november geef ik yoga op een yoga trekking in Nepal

Zoals jullie lezen eindig ik mijn avonturen in Nepal. Nepal is een land dat al ontzettend lang en ook heel hoog op mijn bucketlist staat. Na afloop van de begeleide reis, ben ik van plan een trekking te maken. Ik hoop deze indrukwekkende trekking af te sluiten met de beklimming van een 6000’er – de Imja Tse (Island Peak). Dit is een uitdaging van groot formaat, maar eentje die ik niet kan laten schieten! Als het begeleiden van de reizen mij zo goed bevalt als ik vermoed, dan mijn tijd na Nepal om meer hiking ervaring op te doen. En dat op de mooiste plekken ter wereld…!

Twee van de tochten die ik begeleid, wil ik graag uitlichten; de tocht naar Marokko en die naar Nepal. De begeleiding van deze reizen doe ik in samenwerking met Mountainskills en Yoga Trekking Nepal. Ik ben zelf nog aan het werk om mijn certificering te krijgen dus gaat er nog een andere, gecertificeerde gids mee. Veiligheid vind ik heel belangrijk! Er zijn nog een paar plekjes op deze tochten, dus lijkt het jou leuk om mee te gaan, wacht niet te lang en neem contact met mij op! Ik zoek nog slechts 2 personen voor de beide tochten en dan zullen ze gegarandeerd doorgaan. So spread the word!

Marokko - toubkal & Sahara

Op zoek naar een unieke reis met vertrek in oktober? Tijdens deze reis ervaar je de meest unieke elementen die Marokko zo indrukwekkend maakt! Waar je in het begin van de week aan het hiken bent richting de hoogste top van Noord-Afrika, de Toubkal, sta je een aantal dagen later midden in de Sahara en overnacht je in een prachtig tentenkamp onder de immense sterrenhemel. En als kers op de taart kun je elke dag deelnemen aan een yoga sessie die ik verzorg! 

 

Datum: 16 t/m 24 oktober

Nepal – Trekking & Yoga in Langtang

Nepal is een land waar ik echt al jaren over droom. Het machtige Himalaya-gebergte en de rijke cultuur, zorgen ervoor dat ik dit land heel graag wil gaan beleven! Dat is ook de reden dat toen Lara van Yoga trekking Nepal  mij vroeg of ik het leuk zou vinden om yogalessen te geven tijdens de trekkingen, ik meteen wist dat ik dat wilde! Hoe gaaf is het om zowel mijn passie voor de bergen als voor yoga, over te kunnen brengen op anderen? En zo ontstond er een prachtige trip door Nepal, in samenwerking met Himalaya travel adventures, een lokale reisorganisatie. De trekking vindt plaats in de regio Langtang. Dit is een minder bekende regio, maar dus ook minder druk en daarmee perfect om kennis te maken met de lokale cultuur en prachtige bergen. Ook bij deze trip verzorg ik dagelijkse yoga lessen. Are you ready to meet Nepal in the best way possible?

Datum: 29 oktober t/m 13 november

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *